egoblogo
“Avégből születtünk erre a világra, hogy lopjuk a napot.” (Vonnegut)

sunny side ups

hihetetlen saját bőrön is tapasztalni (és nem csak a szakkönyvekben olvasni), hogy a gonosz kis hormonok mennyire nagy hatással tudnak lenni a fehérnépek hangulatára. ezt most nem úgy, hogy jön egy hormon s aszongya, hogy fijam (lányom) neked most hisztiszezon van vagy most dögöscsaj-szezon van.

pasiknál nemtoom, hogy van-e ehhez hasonló ciklicitás, vagy nevezem inkább hormondömpingnek, de az idők folyamán volt időm megfigyelni a női verziót.

tiszta ősi cucc, az anyatermészet gonosz kis cselezése velünk csajokkal.
nagyon leegyszerűsítve kb úgy működik, hogy a ciklus első felében a két fő női nemi hormon (ösztrogén és progeszteron) közül az egyik dominál – a szintje közvetlenül a havivérzés alatt/után kezd folyamatosan emelkedni egészen a félidőig. nevezhetjük ezt a dögöscsaj-hormonnak. a fehérnép jól érzi magát a bőrében, bűbájos, energiabombás jókedvű kis fruska. egyszerű: elő kell készíteni a terepet a megtermékenyülésre, ami a ciklus közepén esedékes (értsd pasivadászat). ez többfrontos támadás a mitsemsejtő hímek ellen, akik gyárilag a magszórásra vannak tervezve.

egyrészt ott vannak a feromonok. ezzel varázsoljuk el a szegény párák hippocampusát (a középagy ezt a részét úgy tekintik, mint a tudatalatti “központja”) – szubliminális (nem tudatosuló, de érzékelt) jeleket küldve, hogy helló fiúk, ti ott lenn pár millióan, én itt nagyon kész vagyok közös bizniszt indítani, kilenc hónap futamidővel…

másrészt vizuálisan (fizikailag) is vonzóbb egy termékeny periódusban levő leányzó (főleg feromonnal elcsavart fejjel nézve). (majd mondom is, hogy miért, a másik hormonnál.)

harmadrészt, hogy bebizonyítsam, hogy azokra a pasikra is hat a ciklusunk, akik szellemi sziporkák és a kisugárzás hívei, és azt hangoztatják, hogy lehet a csaj randa, csak legyen értelmes, szóval az ilyen férfiegyedekre is hat a termékenységi ciklus: a dögöscsaj-hormon egyre emelkedő szintjének hatása alatt a lány sokat nevet, pattog mintha sportszeletet enne reggeli-ebéd-vacsorára, feszes és sima a bőre, jó a kedve, jobban tűri mások hülyeségét és egyre inkább pasizhatnékja van. valami ilyesmi a pozitív kisugárzás, nem?

aaaaztán jön a második fél ciklus. szegény lánytest felett átveszi a hatalmat az asszonyosító progeszteron, miközben szegény ösztrogénszint a mélybe zuhan. egyik hatása épp az, hogy a szervezet vizet tart vissza, így lassan de biztosan duzzadunk. ez minimális súlynövekedéssel jár, ami épp elég ahhoz, hogy az érzékeny lánylélek riadót fújjon a mérlegre állva a néhány plusszdeka miatt… a szervezet érzi is, hogy egy picit puffadtabb, súlyosabb. emellett az ösztrogén hangulatfokozó hatása is hiányzik. a szegény leányzó pedig belenéz a tükörbe, és elmegy a kedve mindentől. tiszta hisztihormon. a csúcs meg épp a vérzés előtti napokban van. dagadt(nak gondolt) test, feszülő mellek, fájó fej és derék, ragyás ábrázat… PMS. ilyenkor a legtöbb lány egy ketyegő bomba.

aztán piros napok, a fölösleges folyadéktöbblet így vagy úgy kiürül, ragyák elmúlnak, a dögöscsaj-hormon szintje újra nő. a csajszi ilyenkor belenéz a tükörbe és a jobbik teste mosolyog vissza rá.

és a sündisznóból újra dögös macska lesz.

és újra és újra és újra. így megy ez…

bocsi fiúk. nem tehetünk róla. blame it on the hormones. :D


Vélemény? to “sunny side ups”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s