egoblogo
“Avégből születtünk erre a világra, hogy lopjuk a napot.” (Vonnegut)

füüsti is șef bucătarkodik

reformkonyha 2.0 (a szalmapityi után)

esetemben inkább válságkonyha, de annál jobb, mert a szükség kreatívvá tesz. ez tény.

képet inkább nem mutatok róla, mert olyan lett mint a Chokito – ronda és finom. (lehet egyáltalán még kapni? úúúgy hiányzik…)

röviden csak annyit a szupertitkos receptből, hogy a valamikori ősanyja az otthonról hozott tojásos makaróni receptje lehetett, de azt már szinte visszakövethetetlenül átdizájnoltam ;))

egy adagnyi spagettit kétfele törtem (illedelmesebben lehet így megenni a gilisztákat), szép barnára pirítottam egy kevés olajon a serpenyőben, és vegetás vízben készre főztem.

időközben körülszimatoltam a hűtőben, hogy mi van. (enyhén lógó orral konstatáltam, hogy mindjárt-mindjárt nem is kell kipakoljak egy esetleges hűtőtakarítás alkalmával…) mindenből volt épp egy kicsi. így aztán törhettem a fejem, hogy a sok kicsiből mi ehetőt kutyuljak össze a főtt spagettire.

felfedeztem valami árva sajtdarabot, nosza gyorsan lereszeltem. egy tojást is habosra vertem fel, és mivel egy tojás nem tojás, megpótoltam azzal a kétujjnyi tejjel, ami már úgysem lett volna elég egy becsületes kávéhoz. egy kicsi bors, egy kicsi abból az Isztambulból hozott őrölt csiliből, egy pici show (ebből is szinte vegeta lett, aztán inkább nem halmoztam az e-vitamin-készletet…) és sok kavargatás.

leszűrtem a barna gilisztákat, majd egy falatnyi margarinon megpároltam (amennyi volt a doboz egyik sarkában, az mind itt landolt) – ez már szinte úgy hangzik, mint Jamie Oliver sztárszakácskönyveiben is a recept: “egy kevés vajon megpároljuk” :)

a reszelt sajtot rászórtam a spagettoszra, rá a tojásos lötyimötyit, kavar, kavar, pirít, fordít, pirít ott is.

és nagyjából készen is volt a mű. mi több – meglepően finomra sikeredett (lehet én voltam elég éhes a műértéshez :-? )

most meg muszáj lesz nekigyűrközzek a konyhai romeltakarításnak, mert eszméletlen mennyiségű mosogatnivalót termeltem ki röpke húsz perc alatt…… :”> (kicsit még kell dolgozzak ezen a ‘minimális eszköz – maximális operativitás’ logisztikai szervezésen)

4 hozzászólás to “füüsti is șef bucătarkodik”

  1. hoppácska. úgy belemelegedtem a posztolásba, hogy későn vettem észre, de ez volt a 200. poszt itt az egón ;)) nnna, nembaj, akkor a 200. jubileumi bejegyzés helyett lesz majd egy kétszázvalahányadik ünnepi :D

  2. nem baj, a spagetti minden ünneplés helyett jobban beszélt :) neked legalábbis :)) kéne egy dr. füsti konyhája… dr. ötker után szabadon

  3. ötker? ammá’ minnyá nyócker. és biza nyócker felett az ég is más…

    http://nyoc.blog.hu/

    egy kis Bp. és a pusztulás romantikája 8->

  4. Nahát nahát… nem is gondoltam hogy a laskát lehet megpergelni is :D
    hogy mik vannak!!! Azt hiszem hamarosan kipróbálom :D Nem néz ki bonyolultnak, remélem nem tudom majd ezt is odaégetni, kifuttatni vagy valami egyéb módon elrontani :D


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s